Tilaa opastus

Opastukset museokortteliin vain kesäkaudella.

Opastushinnat

Opastukset ryhmille 50 € sekä pääsymaksut. Päiväkoti- ja kouluryhmille 40€ sekä pääsymaksu. Opastukset ovat tilattavissa numerosta puh. 03 5656 6690 tai sähköpostilla amuri@tampere.fi

Raput ovat ahtaita, joten opastukselle mahtuu enintään 20 vierasta, lastenkierroksille enintään 15 lasta. Huomioittehan, että museomme ei ole esteetön.

Varattavat opastukset

Johdanto

Amurin museokortteli tutuksi vartissa. Johdannon jälkeen on helppo lähteä omin päin tutustumaan museon asukkaisiin ja heidän koteihinsa. Johdannon kesto 5-15 min.

Korttelikierros

Kierroksista kysytyimmällä saat kattavan kuvan amurilaisesta arjesta ja asumisesta 1880-luvulta aina 1970-luvulle asti. Lisäksi kierroksella poiketaan mm. 30-luvun leipomossa, tunnelmoidaan osuuskaupassa sekä käväistään yhteissaunassa. Kesto noin tunti.

Kakarakierros

Kakarakierros vie lapset (5-9-vuotiaat) aikamatkalle menneeseen maailmaan ja puu-Amurin asukkaiden elämään. Toiminnallisella kierroksella tutustutaan työläisten arkeen lapsen näkökulmasta ja ihmetellään entisajan keittiötä, huussia ja kauppaa. Kesto noin 45 min-1 tunti.


Ulkoleikkikierros

Puu-Amurin suojaisilla pihoilla lapsilla on riittänyt leikkikavereita ja tekemistä. Museon leikkikierroksella leikitään ja opetellaan perinteisiä ulkoleikkejä Amurista ja vähän muualtakin. Kierros on suunnattu 5-12-vuotiaille ja sen kesto on noin 45 min.


Pyykinpesukierros

5-10 –vuotiaille suunnatulla pyykkikierroksella lapset pyykkäävät oppaan kanssa ja tutustuvat samalla pyykinpesun historiaan 1890-luvulta aina 1960-luvulle asti. Toiminnallisen kierroksen aikana tulevat tutuiksi vanhat menetelmät ja tarvikkeet kaulauslaudoista pulsaattorikoneeseen ja pyykit puhdistuvat. Kierroksen kesto noin 45 min.

 

Verhot heiluu -teemakierros


Opastetulla kierroksella kuullaan amurilaisten elämänmenosta, johon ovat liittyneet niin sisällissodan kurimukset, kieltolain kiertäminen kuin värikäs nimihistoriakin. Tutuiksi tulevat myös värikkäät persoonat, joita Amurissa on riittänyt vähintään kokonaisen pienen kylän verran. Naapureiden asioista pysyttiin perillä, ja kerrotaankin, kuinka Amurissa aina verhot heiluivat. Kesto noin tunti.

 

Guided tours in English

During summer season it is also possible to book guided tours in English. Tel 03 5656 6690. Email: amuri@tampere.fi

 

Guidningar på svenska

Guidade visningar på svenska kan beställas under sommaren tel. 03 5656 6690. Email: amuri@tampere.fi

Kouluille

Tamperelaiset koululaiset voivat tutustua Amurin museokortteliin ilmaiseksi opettajan johdolla. Pirkanmaalaiset koululaiset opettajan johdolla ilmaiseksi elo-syyskuussa. Ryhmiä pyydetään ilmoittamaan tulosta etukäteen.

Amurin museokorttelin
koululaispaketti

Tutustu Amurin museokorttelin koululaispakettiin! Materiaali on kohdennettu 5.–6.-luokkalaisille, mutta on helposti sovellettavissa myös sitä nuoremmille. Paketti sisältää Amuri-aiheisia tehtäviä ja materiaalia, joita voi hyödyntää ennen käyntiä, käynnin aikana sekä käynnin jälkeen.

Opettajan materiaalit

Oppilaan materiaalit